Hopp til hovedinnholdet

Er det forbudt å kjøpe kniver på nett?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Syntest kvinnene fra nettsiden https://kolourco.com er kule, og kunne tenkeren en selv. Er disse lovlige for meg å kjøpe?

Besvart 19.02.2019 22:36
 

Svar
Hei

Det er en del kniver det er ulovlig å kjøpe og importere til Norge, se våpenforskriften § 9. Du skriver ikke noe om hva slags kniver du har lyst til å kjøpe, og da blir det vanskelig for meg å gi deg et klart svar på spørsmålet ditt. Så for å være på den sikre siden ville jeg ha kontaktet politiet for å høre med dem. De kan gi deg et sikkert svar, og da slipper du å være bekymret for om du gjør noe som ikke er lov. Du finner også informasjon her om ulovlige våpen

Tollvesenet beslaglegger våpen som kommer ulovlig over grensen, og de anmelder saken til politiet. 

Du må også sjekke om det er aldersgrense på kjøp av de knivene du har lyst til å kjøpe. Etter det jeg har funnet ut er det en aldersgrense på 16 år hvis klingelengden er over 25 cm. Det kan også tenkes at nettsiden opererer med en egen aldersgrense for kjøp av kniv.

Jeg regner med at du er klar over dette, og jeg skjønner at du ikke har tenkt til å bruke knivene til noe ulovlig, men jeg nevner det for ordens skyld: Det er et forbud mot å bære kniv på offentlig sted i Norge, med mindre du har et "aktverdig formål". Du kan lese mer om dette i artiklene du finner nedenfor. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett