Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense, styrke og sted for airsoft.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 snart 15, nylig har jeg blitt intresert i airsoft og har sett mange videoer på youtube fra folk som silo entertainment, novoritch, swampsniper etc. Jeg lurer på om det er en aldersgrense på airsoft og om det er noen grense på hvor sterke airsoft pistolene i norge kan være, og hvor i norge det er airsoft baner hvis airsoft er lovlig i norge (jeg bor i indre østfold) Håper hvem en som leser dette kan hjelpe meg

Besvart 26.02.2019 14:29
 

Svar
Hei


Airsoft er lovlig i Norge, men det er å anse som et våpen så du må ha tillatelse for å eie det. 

Aldersgrensen for å eie og bruke airsoft er 18 år i Norge. Politiet har mulighet til å gi deg tillatelse til å bruke airsoft dersom du har fylt 16 år. Dette følger av våpenloven § 29 jfr. våpenforskriften § 23. Hvis du ønsker å få hjelp til å søke om tillatelse når du har fylt 16 år, kan du kontakte NASF (norsk airsoft forbund). De kan hjelpe deg med å søker dispensasjon fra loven. 

Hvis du ønsker å begynne å skyte airsoft, må du vente til du er 16 år, og da kan du kontakte NASF for hjelp og opplæring. Når det gjelder hvor sterk airsoften kan være, så har jeg ikke funnet noen grense i loven. Det er mulig de forskjellige airsoft-klubbene har ulike grenser, så du må høre med dem. 

 Hilsen juristen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett