Hopp til hovedinnholdet

Er ring på å spring lovlig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, to sørsmål. Er ring på spring lovlig? Jeg skulle være morsom med noen venner og ringte på en sånn snakke ting på en blokk der man kan snakke med de som bor der uten at de kommer ned. Jeg spurte om han hadde en metallstang (intern humor i vennegjengen) han hørte ikke hva jeg sa og sa at han skulle komme ned, vi stakk. Men jeg er bare engstelig på om han skadet seg f.eks falt i trappa. Han virket gammel. Burde jeg bekymre meg?

Besvart 28.02.2019 10:56
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Så flott at du skriver til oss!
"Ring og spring" er det veldig mange som vil kjenne seg igjen i. Det er en rampestrek barn og unge har gjort i generasjoner. Det er ikke direkte straffbart å leke "ring og spring", men hvis dere gjør dette en rekke ganger mot enkelte personer så kan det være at dere i det minste vil få en advarsel fra politiet, eller at dette i verste fall etter hvert vil kunne vurderes som hensynsløs atferd etter straffeloven § 266

Jeg tror nok at du ikke trenger å bekymre deg for mannen i blokka, men det er flott at du tenker over at slik lek kan få uheldige konsekvenser. For noen kan det som er lek og moro for dere, bli både ubehagelig, skremmende og alvorlig. Derfor er det lurt å tenke over hva man gjør, og om det egentlig er greit.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett