Hopp til hovedinnholdet

Kan noen fortelle vidare til noen at jeg er skeiv uten mitt samtykke?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Dersom eg fortell ein venn at jeg er bifil, homofil, lesbisk, trans, har denne personen lov til å fortelle det videre til andre? uten mitt samtykke? Det er på igen måte slik eg vil komme ut av skap I form av hat og diskriminering. ):

Besvart 05.03.2019 20:31
 

Svar
Hei gutt 20!

Det er ikke ok at noen bryter en fortrolighet og fortelle videre til andre noe som en synes er privat, for eksempel at en er bifil, homofil, lesbisk eller trans.

Men, det er ikke ulovlig om noen gjør det. Det er ubehagelig, leitt og en kan føle seg krenket. En kommer likevel lengst ved å stole på noen.

Når en skal fortelle noe om seg selv, er det ikke uvanlig at en selv vil ha kontrollen på hvem som vet hva når. Da føler en at en har kontroll og det blir ikke så skummelt. På et tidspunkt vil uansett mange flere vite om det en tenker er en hemmelighet og de aller fleste opplever at det går helt fint.

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett