Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få amerikansk pass selv om jeg bor i Norge?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er oppvokst i Norge, men faren min er fra USA, er det mulighet å få amerikansk pass selv om jeg bor i norge, eller er dette helt umulig? Jeg er fylt 20 år

Besvart 11.03.2019 21:42
 

Svar
Hei

Så vidt jeg vet utsteder ikke amerikanske myndigheter pass til andre enn amerikanske statsborgere. 

Vi kan dessverre ikke svare deg på hvilke regler som gjelder for statsborgerskap i USA. Du kan kontakte den amerikanske ambassaden for å få et sikkert svar på dette. 

Det kan være greit å være klar over at pr. i dag så er hovedregelen at man mister det norske statsborgerskapet hvis man får et nytt statsborgerskap. Hovedregelen er altså at man ikke kan ha dobbelt statsborgerskap. I desember 2018 bestemte imidlertid stortinget at i fremtiden så kan alle som vil ha dobbelt statsborgerskap få dette. Ifølge UDI sine nettsider vil det ta minst ett år før reglene begynner å gjelde. Dette vil si at de nye reglene om dobbelt statsborgerskap ikke begynner å gjelde før tidligst i desember 2019. Fram til dette gjelder de gamle reglene om dobbelt statsborgerskap som du kan lese om her.

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett