Hopp til hovedinnholdet

Skulle selge noe på Finn, men ble skjelt ut, og kjøper trakk seg fra avtale

Jente 20 år
 

Spørsmål

Skulle selge noe på finn.no Avtalte med noen som var interessert at de skulle komme og hente og jeg skulle få betaling kontant. De ombestemte seg og skjelte meg ut i stedet for. Sa mye stygt til meg som såret meg. Jeg sa de kunne se å komme seg ut av leiligheten min. De nektet det også, men til slutt så gikk de. At de gikk bort fra avtalen vår får jeg vel ikke gjort noe med? Hva med oppførselen deres? Hva kan jeg gjøre?

Besvart 15.03.2019 10:57
 

Svar
Hei!

Så leit at du hadde en vond opplevelse da du skulle selge tingen din.

Bindende avtaler skal holdes. Hvis dere hadde en bindende avtale på at kjøper skulle kjøpe tingen, sier loven at kjøper skal holde seg til avtalen. Man kan også kreve tap erstattet hvis man må selge til en lavere pris til noen andre. Dette er kun det loven sier, og er ingen praktisk løsning i ditt tilfelle.

Når det gjelder oppførselen deres, får du dessverre ikke gjort så mye med det. Trusler kan imidlertid anmeldes til Politiet.

Snakk gjerne med en venn eller en forelder om den ubehagelige opplevelsen, og prøv å selge tingen til noen andre. Da kan det være lurt å møte kjøper ute et sted og ha med seg noen, så salgssituasjonen føles tryggere.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett