Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på skole med uføretrygd?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har uføretrygd, men jeg skal begynne på vgs igjen til høsten. Jeg skal ta fag jeg mangler. Drømmen min er å bli lege, da må jeg få gode karakterer. Jeg tror jeg klarer dette. Men kan jeg gå på skole selv om jeg har uføretrygd? Hvis jeg senere om mange år skulle klare å bli lege, kan det bli vanskeligere å få jobb hvis de finner ut at jeg har hatt uføretrygd? Eller er dette noe de ikke finner ut? Dette er drømmen min og jeg vil klare det. Møter mye motstand fra folk, det er vondt, men prøver å ikke bry meg om det Håper på forståelig svar.

Besvart 25.03.2019 10:32
 

Svar
Hei!

Så spennende drøm du har! Vi forstår at det må være vondt å møte motstand fra andre, men du kjenner deg selv best, og dette er noe du selv skal finne ut av. 

Slik regelverket er i dag, så står du fritt til å gå på skole og samtidig motta uføretrygd. Du trenger ikke å få dette godkjent på forhånd.

NAV vet ikke hva som skjer med regelverket i fremtiden, slik at det eneste du kan gjøre nå er å forholde deg til de reglene som gjelder i dag.

Du kan også jobbe så mye du har mulighet til, så lenge du melder inn forventet inntekt via Ditt NAV - Din uføretrygd - Inntektsplanlegger.  Det lønner seg å jobbe fordi uføretrygd og inntekt er høyere enn uføretrygd alene.

Det at du har/har hatt uføretrygd er ikke noe du trenger å si når du skal søke jobb, og arbeidsgiver kan heller ikke finne ut av dette. NAV har taushetsplikt, og kommer ikke til å gi ut den informasjonen til noen som ikke har krav på den. Samtidig så kan det selvfølgelig bli stilt spørsmål dersom du har et såkalt "hull i CVen" - da er det kanskje lurt å være ærlig om hvorfor du har det, men du trenger likevel ikke si at du har fått uføretrygd fra NAV. 

Vi ønsker deg lykke til med skolegangen, vi heier på deg! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett