Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min hadde sex mot betaling, men fikk ikke pengene

Jente 18 år
 

Spørsmål

En venninne av meg fikk tilbud fra en som er eldre enn henne å ha sex,mot at hun fikk 20 000 kr. Hun er 19 og siden hun kjente han fra før, så takket hun ja da hun er student og fattig. Han sendte bildebevis på at han hadde overført pengene. Nå sitter venninna mi igjen og sliter skikkelig psykisk, da dette var et bilde som han har photoshoppet, og hun fikk aldri pengene, men han fikk det han ville. Klarer ikke å tro at norsk lov ikke skal beskytte den stakkars venninnen min? Har også lest at det er ulovlig å kjøpe sex i Norge men ikke å selge. Så hun er vel trygg om hun anmelder? Hun slettet meldingene de hadde skrevet på messenger der han spurte henne, men dette vil jeg tro politiet kan finne igjen..? Hun har stengt seg inne i flere uker, klarer ikke å se henne ha det slik.

Besvart 24.03.2019 22:44
 

Svar
Hei

Det stemmer at det ikke er ulovlig å selge sex, så venninnen din risikerer ikke straff dersom hun velger å anmelde denne mannen til politiet. Det er derimot ulovlig å kjøpe sex, så mannen kan straffes. Politiet har gode metoder for å gjenopprette slettede meldinger. 

Du skriver at venninnen din sliter psykisk. Hvis hun ikke allerede har oppsøkt hjelp, så bør du foreslå dette for henne. Hun kan bestille en time hos fastlegen sin, som kan henvise henne videre. Det er heldigvis god hjelp å få!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett