Hopp til hovedinnholdet

En venn knuste glassdøren min, men nekter å betale full erstatning

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. En venn på en fest klarte å sparke opp en glassdør, som resulterte i at den knuste. Han nekter i ettertid å betale fullt ut for erstatningen av dem, og mener selv vi skal dele utgiftene. Dette er jeg selvfølgelig helt uenig i, ettersom det kun var han som gjorde ugjerningen. Det var to vitner tilstede, inkludert meg, som så at dette skjedde og kan bekrefte handlingen. Hva kan jeg gjøre i denne situasjonen? Har jeg noe rett til å kreve at han tar regningen for ødeleggelsen/hærverket? Hvordan kan jeg få han til å ta konsekvensene av dette?

Besvart 08.04.2019 20:10
 

Svar
Hei

Ja, slik jeg forstår det har du krav på erstatning for dette. Kravet vil være på det det koster å sette inn nytt glass i døren. 

Du kan sende vennen din et skriftlig krav, f.eks. på e-post, på det beløpet som det vil koste å erstatte den knuste døren. Du kan skrive at du vil ta saken videre dersom han ikke betaler. Hvis han fortsatt nekter å betale, så er det flere muligheter.

Du kan for det første, og fortrinnsvis, kontakte konfliktrådet, som kan hjelpe dere å komme frem til en avtale om erstatning. Du kan lese mer om dette her

Det er også mulig å bringe saken inn for forliksrådet, som du kan lese om her. Du kan få hjelp fra forliksrådet til å sette opp en klage.

Dersom du har forsikring som dekker den knuste døren, så kan du også overlate til forsikringsselskapet å eventuelt kreve regress (erstatning) av vennen din. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett