Hopp til hovedinnholdet

Rettigheter

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg som ung har ovenfor voksne. Foreldrene mine har truet meg med å ta meg ut av skolen midt i skoledagen for å låse meg hjemme på rommet, hvis de er sure. De har flere ganger holdt meg hjemme på morgenen slik at jeg ikke kom meg på skolen. Er dette greit? Er det greit å ransake ting for ting på rommet mitt? Jeg synes d er ubehagelig, men de nekter å høre...

Besvart 06.04.2019 14:41
 

Svar
Hei

Barn skal høres og tas på alvor og jo eldre man blir desto mer skal barnets syn vektlegges. Du fyller 18 år om ett år så du er snart voksen. Skolegang er viktig så det er underlig at dine foreldre velger å holde deg hjemme og at dette skal de ha gjort flere ganger, hva er grunnen til det? Er de bekymret for deg og for ting du eventuelt gjør eller holder på med? Jeg tenker uansett at det med skole er viktig og det høres ut som det er viktig for deg også. Er det en voksen på skolen du kan snakke med om dette og som kan hjelpe deg med å få snakket om det med dine foreldre? Jeg tenker det er viktig og bra at du og dine foreldre snakker sammen om den måten de opptrer på overfor deg og da er det lurt å ha med en tredjepart som kan hjelpe dere med dette.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett