Hopp til hovedinnholdet

Kan man uttrykke seg individuelt med sminke i politiet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet at det å bruke hijab i politiet ikke er lov i Norge. Men lurer på om hvis en person mannlig eller kvinnelig har lyst å bruke sminke som ser litt uten for det normale. For å kunne uttrykke seg selv. Er dette lov eller akseptert i den norske politistyrken. Og hvis det ikke er lov ville ikke dette være en for for undertrykkelse å ta identiteten til den personen?

Besvart 20.08.2019 15:09
 

Svar
Hei

Vi vet faktisk ikke dette helt, og for et ordentlig svar er det nok best å kontakte Politihøgskolen f.eks. De kan svare godt på hvordan retningslinjene er for politiet! 

Men generelt vil vi tro at litt individuelt uttrykk kan gå fint, men ikke for mye. Og grunnen til dette er at politiet nettopp ikke skal utstråle for mye individualitet, men også symbolisere noe "større" enn seg selv og representere samfunnsoppdraget sitt. 

Vanlige borgeres møte med politiet bør ikke være "ladet" av politikk, religion eller andre individuelle valg, men være nøytralt og trygt. Derfor er nok politiet strengere enn mange andre yrkesgrupper på hvordan man kan opptre og hva man utstråler. 

Vi er generelt enige og fans av at man uttrykke seg fritt i samfunnet vårt, men akkurat som politi gjør man et større samfunnsoppdrag, som på et vis teller mer enn individuell frihet. 

Men akkurat hvor grensen går som politibetjent vet vi ikke, og det vil være lurt å høre med politiet selv :)

Lykke til! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett