Hopp til hovedinnholdet

Russebilen har en feil. Hva har jeg rett på?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Er litt usikker på om det er i denne kategorien jeg skal spør i, men jaja. Vi har kjøpt russebil med en vennegjeng som er et år eldre enn oss. De trengte penger der å da, pga mange av de skulle rese på ferie. Vi skrev kontrakt og betalte pengene. Men han som bilen sto på var på sjøen som fikk ikke skrevet under. Bare skrevet to identiske kontrakter. Pengene ble overført. Noen av delene hadde de lånt me en annen i bygda, en lykt å et dashbord. Dette får vi ikke låne lenger. I kontrakta står det ingenting om desse manglene. Kan vi kreve penger tilbake?

Besvart 29.08.2019 12:12
 

Svar
Hei

Det er mange regler som gjelder når det er snakk om kjøp og salg av bil. Men slik jeg skjønner spørsmålet ditt, så lurer du på om dere kan få penger tilbake for manglene. Hvis det står i kontrakten at disse tingene skal følge med, så kan dere kreve prisavslag for disse tingenes verdi. Men om det ikke på noen som helst måte står noe sted at dette følger med, så kan dere ikke klage på dette.


Vi har mer informasjon om hva dere kan gjøre i saker som dette på vår hjemmeside. Den finner du her: 

www.forbrukerradet.no/forside/bil/kjop-og-salg-av-bil/misfornoyd-med-kjop/

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett