Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha med passasjer på scooter?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Får to dager siden så såg eg fleire skutere der det satt to folk på. Inni og rundt Bergen sentrum. Begge hadde hjelm selfølgelig. Er dette låvt. Fordi der er ganske idiotisk å la den samme alderen med ungdom ha ein person bakpå på eit kjøretøy som går i hundre og opp. Men ikkje i eit som maker ut i 60kmt. Og ein ting sjølv om lett lappen er litt vanskeligare å ta så har da ingen ting å sei egentlig. Får da e farto som e da farlige. Og skuteren min. Klare seg fint på veien med ein bakpå. Den går liksom ikkje mykje treigare. Kan eg få eit ærlig svar. Med ordrett fra loven. Sånn at eg veit heilt sikkert om låv eller ikkje. Og at dåke seie at da ikkje e lovt men egentlig bare anbefalt å ikkje gjera da.

Besvart 02.09.2019 13:38
 

Svar
Hei

Scootere (moped) er registrert for kun en person, så du har ikke lov til å ha passasjer på scooteren. Se lenken til Trygg Trafikk for informasjon om hvilke regler som gjelder for mopeder. 

På motorsykler som er registrert for mer enn en person kan du ha med passasjer. Det avgjørende er altså hva kjøretøyet er registrert for, en eller to personer. Informasjon om hvor mange personer kjøretøyet er registrert for finner du i vognkortet.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører med ulovlig passasjer på mopeden

Moped (colourbox.com)

Venninna mi sitter bakpå mopeden min ganske ofte. Vet at det egentlig ikke er lov. Hva skjer om vi blir stoppet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett