Hopp til hovedinnholdet

Utga seg for å være sivilt politi

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg var med en venninne her om dagen, vi gjorde ingenting spesielt, vi bare satt ute og snakket helt til en normal bil parkerte rett foran oss og to politimenn kom ut, de hadde ikke på sei uniform, bilen hadde ikke noe tegn til å være politibil og de hadde legitimasjonen under genseren, de sa de snakket med ungdommer og gikk på skoler og sånt så de ville vite navnene våre. Min umiddelbare tanke var at jeg skulle bli voldtatt eller noe, og gikk inn i sjokk fordi jeg har sosial angst. Venninna mi sa omvendt navn fordi hun også var redd og når vi sa vårt egentlige navn sa de at vi kunne bli anmeldt for det, venninna mi blir ganske frekk når hun er redd så hun var jo da frekk, og de mistet helt roen, og det er jo meningen at politi skal holde roen uansett hvilken situasjon? De spurte om fullt navn, adresse, fødselsdato og vi ble tvunget til å se det selv om vi ikke ville, den ene mannen ville snakke med meg lengre borte alene men jeg sa jeg følte meg ukomfortabel til å gjøre det og det

Besvart 03.09.2019 20:36
 

Svar
Hei

Dette var en merkelig hendelse.

Mitt råd er at dere oppsøker politiet der dere bor og spør om de hadde en sivil politipatrulje ute på det tidspunktet dere opplevde dette.

Det har de i så fall loggført.

Hvis politiet ikke hadde det, så er det svært viktig at de får melding om at det er noen som reiser rundt og utgir seg for å være politi.

Lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett