Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skjuler jeg opplysninger fra nettkatalogene?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg søker navnet mitt på google så kommer alt informasjon om meg på gule sider og 1881 jeg ønsker ikke at min tlf nr adresse skal stå der vil skjule de men jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Hvordan kan de dele mine private ting når de ikke for lov av meg?? Kan deere hjelpe meg med det eller hvor jeg må kontakte??

Besvart 03.09.2019 12:17
 

Svar
Hei

Google henter alt sitt innhold fra alle de ulike nettsidene. For å fjerne opplysninger fra Googles søkemotorer, må du altså fjerne det fra kilden. Det er nok mange nettkataloger som besitter informasjon om deg, og for å reservere seg mot slikt bør du ta en titt på denne veiledningen: slettmeg.no/veiledninger/slik-sletter-du-deg-fra-nettkatalogene

Når du har fått ryddet opp i nettkatalogene og reservert deg fra disse, tar det omlag 24 timer før oppføringene forsvinner fra Google også.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett