Hopp til hovedinnholdet

Må jeg dra tilbake på skolen etter time på BUP?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på om skolen har rett til å ringe bup og spørre hvor lenge jeg var der? For eksempel hvis jeg har bup time klokka 10:30 og er ferdig 11:30, og drar rett hjem er det gyldig fravær? Har skole til klokka 16 På bup erklæring så står det ikke hvilket tidspunkt jeg var der så lurer på det :)

Besvart 31.08.2019 14:00
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at det av og til ikke er så kjekt å dra på skolen igjen etter å ha vært på BUP. Kanskje er du trist og har grått mye, eller er veldig sliten etter behandlingen. Likevel er det ikke gyldig fravær dersom timen din er ferdig 11.30 og du ikke drar tilbake på skolen. For at dette skal registreres som gyldig fravær kan du spørre behandleren din på BUP om å få en bekreftelse på at du ikke er i stand til å delta på skolen resten av dagen. Dette blir opp til hver enkelt behandler å vurdere, og kommer an på hvor belastende timen har vært for deg. Dette er ikke det samme som en sykemelding.

Skolen har ikke rett til å ringe BUP og forhøre seg om når du har time, men de som jobber på skolen er nok klar over at en time på BUP vanligvis ikke tar hele dagen.

Jeg håper dette var oppklarende, og ønsker deg lykke til i behandlingen på BUP!

 

Vennlig hilsen psykologen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett