Hopp til hovedinnholdet

er det blotting å gå toppløs for damer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det anses som blotting å gå toppløs for damer? Er det noen forskjell på menn og kvinner på å gå toppløs? Og er det evt. mer ulovlig å vise puppene på et kjøpesenter enn på en offentlig strand? Tenker at det er urettferdig at menn kan gå toppløse mens kvinners brystvorter blir seksualisert.

Besvart 05.09.2019 14:01
 

Svar
Hei

Blotting går inn under straffeloven § 298, hvor det heter at den som utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted, eller i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket i det, kan straffes med bot eller fengsel inntil 1 år. 

Det kan skje, at en kvinne går toppløs for å blotte seg. Det kommer konkret an på situasjonen og hennes hensikt, om hun vil straffes for det. 

Det å gå toppløs på et kjøpesenter, er i utgangspunktet ikke greit verken for menn eller damer. Men det er nok sånn at det er flere som vil anse det som "Uanstendig atferd" dersom en kvinne går toppløs på et kjøpesenter, enn om en mann gjør det. Du har rett i at samfunnet i dag anser kvinners pupper som mer seksualiserte enn mennene sine. 

På en badestrand er det helt greit å sole seg toppløs, både for menn og kvinner. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit at jenter soler seg toppløs?

Bør jenter dekke til puppene på stranda, eller er det greit å vise dem frem? Del med oss hva du synes! Nyt solen, men pass på huden i sommer

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett