Hopp til hovedinnholdet

er det mulig å få besøksforbud fra politiet? hun hater meg veldig sterkt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg kjenner en jente som hater meg veldig sterkt og jeg lurer på om det er mulig om jeg får sånn avstand påbud fra politiet på henne for jeg vet ikke når hun plutselig bestemmer seg for å angripe meg osv

Besvart 08.09.2019 20:37
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg, og at du ønsker å være trygg. Først og fremst vil jeg anbefale deg å snakke med noen om dette, noen du stoler på. Ta dette opp med skolen, helsesøster, lærer, foreldrene dine eller vennene dine. Dersom dere ikke sammen har noen god løsning på dette problemet, så kan det nok være et alternativ å ta kontakt med politiet. Kanskje vil dette være en situasjon hvor det kan være grunn til å ilegge et besøksforbud. 

Det fremgår av straffeprosessloven § 222a at påtalemyndigheten kan nedlegge besøksforbud dersom det er grunn til å tro at en person vil:

  • - begå en straffbar handling
  • - forfølge en annen person
  • - på annet vis krenke en annens fred

Et besøksforbud kan gå ut på forbud mot å oppholde seg på et bestemt sted eller å forfølge, besøke eller på annet vis kontakte den personen besøksforbudet retter seg mot.

Et besøksforbud skal bidra til å hindre straffbare handlinger, så dersom en person har sørget for at en annen person har fått besøksforbud må man også selv holde seg borte fra denne personen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett