Hopp til hovedinnholdet

når får jeg høre noe fra voldsoffererstatningsordningen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jag ble utsatt for voldtekt for nå over to år siden. Rettsaker har nå endelig blir avsluttet i juni. men jeg har ikke hørt noe fra voldsoffererstatningen enda. har ikke turt å spørre om dette da jeg ikke vil at det skal se ut som om at jeg skal gå å vente på den, men mere lyst til å bli ferdig med hele saken. Det jeg da lurer på er da om når jeg kan forvente å høre noe, eller å få de. Han ble også dømt til fire års fengsel. Vet dere om jeg får vite noe om når han starter straffen sin? Takk for svar

Besvart 08.09.2019 20:38
 

Svar
Hei

Rettssaken og voldsoffererstatning er to forskjellige saker. Du kan fint ta kontakt med voldsoffererstatningsordningen selv, og høre om hvordan saken din ligger an.

Jeg antar at du har en bistandsadvokat som du kan spørre om du kan få vite noe om soningen hans. Hvis ikke, kan du ta kontakt med politiet. Det kommer nok litt an på saken din, om du får vite det. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett