Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å ringe IRS Tech Scammers i India.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hallo, jeg lurte på om at er det lov å ringe IRS Tech scammers som er i India fra Norge? Det er sykt mange videoer ute på Youtube der folk kødde ringer Indiske svindlere som later som at de jobber med å reparere datamaskin osv.. Dersom man har feks. Telenor, hvor mye koster det å ringe til India? Hvordan gjør man det og er det ulovlig? Jeg vet at det de svindlerne gjør I India er ulovlig, men politiet kan ikke alltid passe på å hindre det. Svar på Alt det jeg spurte om så blir jeg glad! Takk.

Besvart 05.09.2019 09:33
 

Svar
Hei

Jeg forstår ikke helt hva formålet ditt med å ringe til IRS Tech scammers er, og jeg kan heller ikke svare deg på hvordan du kan ringe til dem.

Etter straffeloven § 266 er det imidlertid ulovlig å bedrive hensynsløs adferd mot andre. Sjikanøse telefonoppringninger vil falle inn under begrepet hensynsløs. Selv om man ringer ut av landet, vil slike oppringninger være ulovlig etter straffeloven. Hensynsløs adferd straffes med bot eller fengsel inntil to år.

Det er heller ikke sånn at straffbar adferd som begås mot andre som bedriver straffbar adferd, gir straffefritak. Et hvert straffbart forhold ses på individuelt, og du vil bli straffet dersom forholdet oppfyller vilkårene i en bestemmelse i straffeloven.

Hva det koster å ringe til India med Telenor abonnement vet jeg ikke, det må du nesten undersøke på hjemmesidene til Telenor.

 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett