Hopp til hovedinnholdet

Trussel om anmeldelse.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt truet av moren til kjæresten min om at hun vil anmelde meg for hun mener jeg holder et "jerngrep" på datteren hennes. Hun mener at jeg bestemmer hva hu skal og ikke og mener at hun ikke klarer å komme seg unna meg, selv om jeg ikke er den som tar initiativ til å møtes, det er det datteren hennes som gjør. Og dette er noe hun uttaler seg om uten at datteren har sagt noe selv. Virker som om moren snakker for henne og hun har prøvd alt for at vi ikke skal være sammen, men dette har hun ikke klart. Og moren sa også at hun mente at JEG ikke hadde det noe bra med meg selv. Er dette greit? Og om hun anmelder meg har hun egentlig noe på meg? For det hun kommer med er bare fjas og tomme trusler. Jeg mener hun ikke kan sitte å uttale seg på denne måten uten engang å snakket med datteren sin og i tillegg komme med uttalelser på at jeg ikke har det bra med meg selv. Hva skal jeg gjøre og ikke gjøre i en slik situasjon?

Besvart 04.09.2019 11:15
 

Svar
Hei


Skjønner at dette er vanskelig å forholde seg til. Vi ser ofte at i slike situasjoner så har kommunikasjonen vært helt fraværende, enveis eller mangelfull. Det kan være en ide å be konfliktrådet om å tilrettelegge for en dialog mellom dere, da får du mulighet til å spørre henne hva som ligger bak hennes uttalelser/bekymring. Samtidig så får hun muligheten til å fortelle deg hva hun opplever, hvorfor hun sier det hun gjør og stille deg spørsmål hun måtte ha. Igjennom denne tilrettelagte dialogen vil dere begge, forhåpentlig vis kunne få avklart/avdekket behov og uklarheter. Med andre ord, komme i posisjon til å se hverandres side bedre og dermed øke forståelse og dermed øke muligheten for å bli enig om hvordan dere skal forholde dere til hverandre fremover. En upartisk mekler vil hjelpe dere i denne samtalen, slik at dere får snakket ut og komme med forslag til løsning på videre kommunikasjon/relasjon.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med ditt lokale konfliktråd på www.konfliktraadet.no/, snakk med en rådgiver og hør om de kan forespørre moren til kjæresten din om et samtykke til å møte deg. Det er gratis og frivillig å møte i konfliktrådet.

Lykke til!
Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett