Hopp til hovedinnholdet

Har butikken jeg gjorde noe ulovlig i lov til å legge ut video av meg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har gjort noe ulovlig, og lurte på Om en butikk kan legge ut videoer av meg på aviser og nettet?

Besvart 12.09.2019 18:43
 

Svar
Hei

Selv om du har gjort noe ulovlig, har ikke butikken lov til å legge ut bilder av deg, hverken i aviser eller på internett. Deling av bilder og videoer er i mange tilfeller ikke lov uten at personen har samtykket til dette. Eksempler på tilfeller hvor dette ikke er lov er hvis personene er i fokus i bildene. 

Du kan lese mer om dette på nettsidene til datatilsynet. Der står det også litt om publisering av bilder/film av kriminelle handlinger. 

Hvis butikken publiserer bilder av deg vil jeg anbefale deg å kontakte dem og be dem om å fjerne bildene. Du kan også kontakte datatilsynet hvis de ikke vil fjerne bildene. I tillegg kan du også kontakte politiet for å be om hjelp hvis du mener bildene er så alvorlige at de må fjernes raskt. 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett