Hopp til hovedinnholdet

Deling av musikkfiler i minecraft - er det lov?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg lastet ned noen sanger fra soundcloud og puttet dem inn i spillet minecraft. Jeg vil dele dette med vennene mine, men lurer på om det er lovlig å gjøre dette? Er det lovlig å dele musikkfiler med vennene mine?

Besvart 12.09.2019 19:37
 

Svar
Hei

Jeg legger til grunn at selve nedlastingen av musikken er lovlig. 

Som du vet er det regler om at den som har lagd musikken, har opphavsretten til den. Det betyr først og fremst at det ikke er lov for andre å utgi eller selge musikken, eller på andre måter dele den med allmennheten. Les mer om dette i linken. 

Det er imidlertid lov til å kopiere musikken til privat bruk. Hvis det bare er snakk om å dele den med noen få venner, vil jeg tro det fortsatt må regnes som "privat bruk". Det hadde vært noe annet om du var spillutvikler, og brukte musikken som en del av spillet, uten å ha klarert det med de som har laget musikken. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Vær obs på fildeling eller piratkopiering

Gutt foran PC (colourbox.com)

Fildeling kan være ulovlig kopiering. Strømming er i utgangspunktet lovlig, mens fildeling ikke er det. Men det er ikke helt enkelt å forstå hva som er lovlig og hva som ikke er det. Les mer om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett