Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne en kjæreste når jeg liker veldig gamle menn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 13 år, og blir 14 i november. Det er noe litt rart med meg. Jeg liker menn. Og da mener jeg de som er veldig modne. Mange av venninnene mine synes Johnny Depp og leonardo dicaprio var drit kjekke da de var unge, men jeg synes de er jævlig kjekke sånn de er nå. De er 44 og 55 år gamle. Jeg elsker tanken på hår på armer og brystet, breie og lange menn som kan omfavne og beskytte meg, de som er modne i hodet, og synes også at litt skjegg er drit deilig. Akkurat nå liker jeg to personer extra godt. En i klassen min som begynte å se voksen ut da han var 12, som nå ser ut som en voksen mann, og en mann som er lærling på skolen min som har skjegg og ser godt voksen ut, han er 19 år gammel. Hvordan skal jeg finne kjæreste da jeg liker sånne typer? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre, eller om dette er greit?og jeg har aldri hatt en ordentlig farsfigur, noen sier at det kan være grunnen. Er det sant?

Besvart 12.09.2019 22:55
 

Svar
Hei jente 13!

Det å like noen som er eldre enn seg selv, er ikke på noen måte uvanlig eller rart. Mennesker har til alle tider vært tiltrukket av personer som er veldig mye eldre eller yngre enn seg selv. Og mange lever godt i forhold med personer som er mye eldre enn seg selv.

Utfordringen for deg, er at du ennå selv er svært ung. Selv om du skulle ønske det, vil det være vanskelig nå å få en kjæreste som er så gammel som du skulle ønske.

I Norge finnes det noen lover som sier når en kan ha sex med noen. Uavhengig av om du ønsker å ha sex med noen eller ikke, blir det problematisk når en lov sier at alle former for sex med en person under 14 blir definert som voldtekt. En annen lov sier at personer over 16 ikke kan ha sex med noen under. 

Det enkleste, og kanskje det vanskeligste, vil derfor være å vente til du er over den seksuelle lavalderen på 16 og kanskje også myndighetsalderen på 18. Da vil du stå fritt til å innlede forhold til den du måtte ønske.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett