Hopp til hovedinnholdet

Uttømmende politiattest.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. For 2 år siden ble jeg anmeldt for en sak. Påtalemyndighet har besluttet å overføre saken til konfliktrådet. Strykes det som står på den uttømmende attesten? Strykes det som står på uttømmende attesten etter 2år etter at konfliktrådet har blitt holdt og partene har kommet til enighet? Eller etter selve hendelsen som jeg har blitt anmeldt for?

Besvart 19.09.2019 09:36
 

Svar
Hei

Dersom saken din ble overført til mekling i konfliktrådet etter straffeprosesslovens §71a, så skal det ikke anmerkes på uttømmende politiattest dersom det har gått 2 år etter konfliktrådsbehandlingen (fristen her beregnes fra dato for når avtalen i konfliktrådet ble inngått), uten at du har begått nye lovbrudd som kan idømmes fengselsstraff, jf politiregisterforskriften § 30-1.

Det vil kunne være unntak fra denne hovedregelen, som går på alder på gjerningstidspunktet, alvorlighetsgrad og gjentakelse. Er du i tvil, så ta kontakt med jurist ved ditt lokale politidistrikt så vil du kunne få vite mer.

Lykke til!
Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett