Hopp til hovedinnholdet

kan jeg anmelde noen for brudd på opplæringsloven kapittel 9a?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Lurer på om man kan anmelde noen for brudd på opplæringsloven: §9a når bruddet skjedde før denne loven trede i kraft (før 2017), eller om det er en annen lov mobbing gikk under før 2017.

Besvart 26.09.2019 20:51
 

Svar
Hei

Det ble innført et kapittel 9a i Opplæringsloven allerede i 2002, som trådte i kraft i 2003. Det nye kapittel 9a som trådte i kraft i 2017, er en videreføring av det samme, men med bl.a. enda tydeligere krav til hva skolen skal gjøre når elever blir mobbet. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med Fylkesmannen der du bor. De skal kunne hjelpe deg og veilede deg i dine muligheter til å klage og eventuelt anmelde. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Er det ulovlig å mobbe på nett?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Vi laget på gøy en nettside om hvem på skolen som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett