Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde faren min for å oppsøke meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og flyttet fra faren min for 3 år siden, fordi det var problematisk å bo der. Har ikke snakket med han på de åra og nå når jeg skal gå ut med venner kjører han forbi meg flere ganger. Han kjører først forbi en gang også snur han og kjører forbi en gang til. Det skjer ofte at han ikke bare kjører forbi to ganger men fler. Dette har skjedd flere ganger. Han kjører til og med utenfor skolen jeg går på. Jeg vil ikke at han skal oppsøke meg på den måten, det er også noe barnevernet informerte han om fordi jeg ikke vil ha noe kontakt med han, jeg syntes det er skummelt og ekkelt at han følger etter meg på den måten. Så jeg lurer på om jeg kan anmelde det?

Besvart 25.09.2019 08:36
 

Svar
Hei

Ja, det kan du.

Du skal ikke måtte bekymre deg for at han skal dukke opp. Det er synd at faren din ikke respekterer at du ikke ønsker kontakt med han og at han ikke lytter til det barnevernet sier. Da er kanskje en anmeldelse den eneste måten å få han til å slutte med det på. 

I Straffeloven paragraf 266 Hensynsløs atferd står det "Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år." 

Det kan også være andre paragrafer i straffeloven som er aktuelle og det blir opp til en politiadvokat å vurdere hvilken som er mest aktuell i ditt tilfelle.

Hva som skjer videre etter en anmeldelse og hvilke følger det kan få for din far avhenger av hvordan politiet vurderer din konkrete sak. En mulighet er at han kan gis et besøksforbud slik at han ikke har lov til å oppsøke eller kontakte deg.

Dersom du velger å anmelde dette til politiet så er det fint om du får en voksen du stoler på til å hjelpe og støtte deg gjennom prosessen. Det er fint om denne voksne er med deg til politiet.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett