Hopp til hovedinnholdet

de har bedt meg lyve for retten

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på jobb med noen kollegaer som er litt eldre, vi jobbet med salg og fløy dermed landet rundt. Den uka jeg hadde opplæring så Fikk jeg prøve å gå alene en dag siden det hadde kommet en del klager dagen før, så de andre måtte bli hjemme samtidig som jeg jobbet. Jeg fikk låne den ene kollegaen sin leiebil til der vi gikk( sto også i min kollega sitt navn) .Når jeg da kom hjem så var de borte, de hadde dratt ned til byen for å kjøpe mat, men opp med å ta noen drinker. Så de spør om jeg vil komme nedover å møte de. Når de tenker seg hjem er det to biler der, de ønsker ikke å sitte på med meg hjem selv om jeg er edru, så det ender med at de tar den ene bilen, samtidig som jeg går å finner den andre og da kjører den hjem alene. De har allerede bedt meg lyve for retten nå når jeg har blitt innkalt til vitneforklaring og si jeg ikke har vært der i det heletatt. Noe jeg ikke tenker. Men har jeg gjort noe ulovlig?

Besvart 30.09.2019 08:53
 

Svar
Hei

Jeg forstår ikke hvilket eventuelt lovbrudd du sikter til. Ut fra hva du har skrevet, er det litt vanskelig å forstå hva som har skjedd og hva du har gjort som eventuelt er ulovlig. 

Jeg oppfordrer deg til å sende inn et nytt spørsmål, hvor du prøver å fokusere kun på den handlingen du lurer på om eventuelt er ulovlig. 

Når det gjelder kollegene dine som har oppfordret deg til å lyve i retten, så er det helt riktig av deg at du ikke bør gjøre det. Stol på deg selv, og fortell sannheten. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør du i møte med politiet?

Les om dine rettigheter og plikter hvis du blir stanset av politiet. Du får også vite hvordan du kan klage til politiet hvis du føler deg urettferdig behandlet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett