Hopp til hovedinnholdet

Vil boten jeg fikk innvirke på om jeg får statsborgerskap?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette er riktig kategori men jeg skriver likevel. Jeg er fra et EU-land og skal snart søke om statsborgerskap. Men det står at man kan få utsettelse dersom man har fått bot. Jeg har utløst brannalarmen på skolen, og fått bot for det. Har det noen virkning på om jeg får statsborgerskap eller ikke?

Besvart 29.09.2019 19:47
 

Svar
Hei

Det stemmer at det står i utlendingsforskriften § 11-5 at det skal beregnes tilleggstid med 6 måneder dersom søkeren er bøtelagt med inntil 3000 kr.

Når det står bot i forskriften menes i dette tilfellet et forelegg. Forelegg er en straffereaksjon, og er egentlig å regne som en dom.

Siden du er 14 år gammel, kan du ikke straffeforfølges, og jeg vil derfor anta at boten du har mottatt er erstatning for utgifter etc. i forbindelse med at du utløste brannalarmen, og ikke en straffereaksjon. Boten vil derfor ikke få innvirkning på om du får statsborgerskap.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett