Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli sammen en lærer man ikke selv har?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på om det er lov å bli sammen med en lærer Man IKKE har. F.eks hvis han er fysikk lærer og du har ikke fysikk så er det vel ingen maktspill her Lærern kan ikke utnytte en posisjon de ikke har i skole Hverdagen liksom

Besvart 09.10.2019 19:39
 

Svar
Hei

Forbudet mot å bli sammen med sin lærer, er som du forstår, at ikke makt skal bli misbrukt. Det følger av straffeloven § 295 at det er straffbart å utnytte sin stilling eller tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang mv. 

Det vil si at det i prinsippet ikke er ulovlig for en lærer å bli sammen med en elev på skolen. Når det er sagt, har som regel de fleste skoler egne interne regler om dette, og læreren kan risikere å miste jobben, selv om han ikke nødvendigvis blir straffet etter straffeloven.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett