Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har samboer til mor lov å bo alene med mors barn, selv om han ikke er far til barnet?

account_circle

SPØRSMÅL

Heij. Eg har eg vikgitgt spørsmål som eg lurer veldig på. Eit sambuarpar fekk barn, og foreldra bestemte seg etter noen år for å flytte frå kvarandre. Moren fekk då den daglege foreldre ansvaret, og faren har henne i feriene pga. avstand. Litt seinere i ettertid fekk moren til barnet ny sambuar, og dei 3 bur saman i leilighet. Men, så bestemmer moren til barnet seg for å flytte vekk for å fullføre skoleutannelse, og fordi barnet går på skulen, bestemte moren å flytte åleine. Så spørmålet mitt er, om moren flytter vekk, har sambuar til moren (som IKKJE er faren til barnet) lov å bo med barnet åleine det året moren går på skole? Skal ikkje då faren til barnet ha rett til å ha henne siden han har delt foreldreansvar med moren, og sambuaren til moren har ingenrett? Håper på svar.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer