Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anmeldt minbror for seksuell tilnærming, hvilken straff kan han få?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg har anmeldt broren min får sexuelt tilnærming, siste gangen var sommeren før han var 18 så jeg lurte på hva slask straf kan han få?? hilsen jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette var ikke noe kjekt å høre, at broren din skal ha gjort noe slikt mot deg. Jeg håper du har noen å prate med om dette.

 

Når det gjelder spørsmålet ditt, så vil straffen selvsagt avgjøres om han blir dømt for forholdet eller ikke. Jeg kan også ikke gi deg noe konkret svar ettersom det er mange momenter som spiller inn i straffeutmålingen. Det skal blant annet legges vekt på overgripers alder, så dersom broren din er litt over 18 år er han ikke så gammel, -og det vil det bli lagt vekt på.

 

Du har ikke skrevet noe om hva han skal ha gjort, og hvor lenge det skal ha pågått osv, og dette er ting som også spiller inn.

 

Dersom det han har gjort vil kunne karakteriseres som "seksuell handling", vil han kunne bli straffet etter straffeloven § 200, 2. ledd, hvor det fremgår at det kan straffes med fengsel inntil 3 år. Dersom det er momenter som kan være "straffeskjerpende", det kan være momenter som slektskap, eller  det har pågått over lang tid, kan det gis fengselstraff inntil 6 år.

 

Jeg vil anbefale deg at du tar kontakt med politiet der du har anmeldt din bror, og be om å få snakke med noen som kan forklare deg litt om saken din.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett