Hopp til hovedinnholdet

Vår rektor på skolen, sier veldig mye han ikke kan holde

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. bare nyskjerrig på en liten ting. Vår rektor på skolen, sier veldig mye han ikke kan holde. han lover og lover, men ingenting skjer. jeg har hørt med gamle elevråds lederen og han har ingen budsjett han kan forklare. han tar litt penger her og litt penger der. vi på skolen er lei av hans tull og løyner. for eksempel vi fikk dataer gratis av skolen. han sa at han hadde tatt opp ekstra lån for å gi oss det, og at han hadde brukt 5000 kroner på oss hver. en av mine foresatte satt i komunestyret og kunne fornekte det rektor hadde sakt. det sto i kontrakten at vi skulle få datamapper til, men det får vi ikke. fordi at skolen ikke har penger til det. nytt eksempel gamle 10.klasse var ute i en hanggard et helt skoleår. å de ble lovet turer, fordeler +++++ men ingenting skjedde. så dette begynner jeg å gå lei av. dette var bare to eksempler, men man kan finne hvertfall 10 til! enda mer vi har heller ikke læring etter behov. jeg er ikke i toppen av klassen, men sliter i samfunnsfag og naturfag.. har spurt om jeg kan gjøre noe for å få litt ekstra hjelp, men det får jeg ikke. så håper dere skjønner at bi går skolelei... - skoleleie jenter på 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette forstår vi at er frustrerende for dere!

Her på ung.no har vi laget en artikkel med råd til elever som føler at de blir urettferdig behandlet på skolen. Kanskje finner dere noen tips i denne som kan testes ut i deres situasjon?

Urettferdig behandlet på skolen

 

For øvrig er det viktig at dere tar opp disse tingene i elevrådet, som kan ta opp saken videre med skoleledelsen. Det er også lurt om elevrådet prøver å få til en fin dialog med skoleledelsen om økonomi. Dersom det ikke er penger nok til alt dere har blitt lovet, kanskje elevrådet kan få være med å mene noe om hvordan dere elever ønsker at skolen skal prioritere? Ta opp denne saken med elerådsrepresentantene i klassen, de kan ta det opp i elevrådet, og elevrådet kan spørre om et møte med rektor.

 

Kanskje kan også foreldrene deres bidra litt ved å diskutere spørsmål rundt dette på foreldremøter og i foreldresamtaler. Det er ikke sikkert rektor eller lærerne er klar over hvordan dere opplever situasjonen, at dere føler at undervisningen ikke passer dere godt nok, og at dere blir skuffet når ikke løfter holdes. Derfor er det viktig å si ifra, slik at skolen får muligheten til å forbedre seg.

 

Sjekk artiklene jeg har lagt ved under dette svaret med tips på veien.

 

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett