Kan jeg flytte til USA og fortsatt beholde mitt norske statsborgerskap? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Kan jeg flytte til USA og fortsatt beholde mitt norske statsborgerskap?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jente 19 år her. Akkurat nå er jeg lærling i ett av Norges største supply selskap. Jeg jobber derfor offshore på båt. Jobber 4/4 som vil si jeg er 28 dager på sjøen og 28 dager hjemme. Men jeg har også en kjæreste som ikke bor i Norge, men i USA. Siden jeg jobber offshore tenker jeg derfor på å flytte inn med han, men jeg har noen bekymringer om dette: Jeg har ikke tenkt å gi opp mitt norske borgerskap, kan jeg fremdeles bo i USA - skatte til Norge og beholde borgerskapet mitt? Trenger jeg bli en borger i USA for å bo der? Når jeg bestemmer meg for å komme tilbake til Norge, vil jeg fremdeles ha mine norske retter? Kan jeg forandre min norske adresse til en adresse i USA selv om jeg ikke vil gi opp mitt norske pass? Selskapet mitt betaler reise til og fra jobb, kommer det til å bli noe problem med dem hvis jeg forteller dem at jeg skal flytte til USA. Da de blir nøtt å transportere meg fra USA til Norge? (internasjonalt selskap)

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer