Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til USA og fortsatt beholde mitt norske statsborgerskap?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jente 19 år her. Akkurat nå er jeg lærling i ett av Norges største supply selskap. Jeg jobber derfor offshore på båt. Jobber 4/4 som vil si jeg er 28 dager på sjøen og 28 dager hjemme. Men jeg har også en kjæreste som ikke bor i Norge, men i USA. Siden jeg jobber offshore tenker jeg derfor på å flytte inn med han, men jeg har noen bekymringer om dette: Jeg har ikke tenkt å gi opp mitt norske borgerskap, kan jeg fremdeles bo i USA - skatte til Norge og beholde borgerskapet mitt? Trenger jeg bli en borger i USA for å bo der? Når jeg bestemmer meg for å komme tilbake til Norge, vil jeg fremdeles ha mine norske retter? Kan jeg forandre min norske adresse til en adresse i USA selv om jeg ikke vil gi opp mitt norske pass? Selskapet mitt betaler reise til og fra jobb, kommer det til å bli noe problem med dem hvis jeg forteller dem at jeg skal flytte til USA. Da de blir nøtt å transportere meg fra USA til Norge? (internasjonalt selskap)

SVAR

Besvart 19.03.2019 20:58:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alt du trenger å vite om visum

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

 

Les mer
attach_file

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

 

Les mer
attach_file

Selvangivelse og skatteoppgjør

Hva er en selvangivelse? Må du levere, og hvor mye må du betale i skatt? Få svar på det du lurer på om selvangivelse og skatteoppgjør her.

 

Les mer
account_circle