Hopp til hovedinnholdet

Jeg merker at hukommelsen min svikter. Hva kan jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg merket at hukommelsen min svikter. Jeg glemmer for eksempel hvilken dag det er og noen ganger så tror jeg det er fredag istedenfor lørdag osv. Det skaper akutt/full forvirring og jeg blr stresset. Ord har også blitt litt "vanskelig" å skrive. Jeg blir usikker på om det er fetterene eller fetterne. Stemmen min kan også bli fort skjelven. Når jeg skal snakke med noen så høres det ut som om jeg skal gråte og jeg får klump i halsen og det "stopper" litt opp. Jeg blir også veldig fort sliten. Jeg ligger i senga i timesvis fordi jeg ikke orker å stå opp og gjøre mye ting. Trening hjelper ikke. Så det er liksom hukommelsen, språkvansker og slapphet som har tatt over meg både psykisk og fysisk i det siste. Legen hjelper ikke mye. De mente at jeg var i dårlig tilstand nok. Det de kom fram til vat jeg manglet d-vitamin. Det er ikke veldig mye jeg mangler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei og takk for spørsmål.

Du skriver at du sliter med hukommelsen og da blir du stresset. Du forteller også at du sliter med stemmen og blir fort sliten. Jeg forstår at du har det veldig strevsomt nå og det er ikke greit.

Du forteller at du har vært til legen og blitt utredet. Du manglet D-vitaminer og det gir mange av de symptomene du forteller om. Regner med at du har startet å ta D-vitaminer etter du var til legen. Har du ikke det vil jeg anbefale deg å gjøre det.

Du forteller at du ofte ligger timevis i sengen. Når du har det slik som du har det nå kan det være lurt å være litt streng med seg selv. Ofte kan det bli bedre om du "tvinger" deg selv å stå opp om morgenene. Spise sunn og god mat. Gå deg en tur eller trene. Det som ofte skjer da er at du kan oppleve at du blir bedre. Kroppen får mer energi og du vil oppleve at du kan få bedre hukommelse.

Blir du ikke bedre etter å ha startet med D-vitaminer er det lurt å ta kontakt med legen din, eller oppsøke en annen lege. Legger noen artikler under svaret.

Ønsker deg lykke til og god bedring!

 

 

 

ung.no/oss finner du tidligere besvarte spørsmål.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette har du rett til hos legen

Lege med stetoskop (colourbox.com)

Det er mange som ikke vet hvordan dine rettigheter ved lege- eller sykehusbesøk er. Få en oversikt her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor langt heimanfrå må du bu for å kunne få bustipend på videregåande ?