Hopp til hovedinnholdet

Veier jeg for lite

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Egentlig ville jeg ha dette spørsmålet på mat og kosthold, men dere svarte ikke på spørsmål angående det. Jeg veier 38-40 kg og er 14 år. Er det normalt? Er det normal vekt for en 14 åring? Veldig mange sier at jeg er tynn, og det liker jeg ikke. Hvis du/dere svarer at det er normalt, jeg føler at jeg ser veldig tynn ut. Selv om det er normalt vekt (hvis det er det) så ser jeg ganske tynn ut, og det vil jeg ikke. Hva kan jeg gjøre for og bli kraftigere i bena? Håper på svar fortest mulig :) Og hvis det gir noe betydning, så er mora mi ganske tynn også. Hilsen jente 14.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi svarer ikke spesifikt på spørsmål om "passe vekt".  Det er mye som er innenfor "normalen", og vekten står jo også i forhold til høyden.  Dette kan du finne ut om du tar kontakt med helsesøster på skolen din. 

Du har rett i at det er av betydning hvordan andre i slekta er for hvordan du blir.  Noen er jo slankere og noen kraftigere og begge deler kan være helt normalt.  

Kanskje er det også slik at du ikke er helt utvokst ennå.  Du vil antagelig fortsette å utvikle deg og også øke litt mer i vekt.  

Kost og trening er også av betydning.  Ser mer om dette i artikkel under.  -Og ta en prat med helsesøster og evt. de hjemme om dette.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette skjer hvis du hopper over frokosten

Jente sover ved bordet (colourbox.com)

Kroppen din trenger frokost! Les hvorfor her.

Les mer

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn