Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vekt og høyde, jeg spiser for mye godteri

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ca 160cm høy og veier ca 44kg! Jeg spiser nesten litt godteri vær dag!! Å jeg vil slutte med det, men det er ikke lett! Vis jeg klarer det i noen dager så havner jeg bak igjen å spiser godteri!! Jeg skal begynne å trene etter jula, men hvordan skal jeg slutte å spise godteri!!! En ting til: i sommerferien så skal jeg tre uker til USA, å er sikker på at jeg kommer til å spise en del godteri der, gjøre det noe vis jeg trener normalt to ganger i uken før jeg drar? Som sagt begynner etter jul! Vis jeg spiser en del godteri der, vil det da være bortkastet å trene før, eller hjelper det forde?

Besvart 20.12.2017 10:37
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du veier 44 kilo og er 160 cm høy. Da er du undervektig. Det gjør ingenting om du spiser godteri fordi du trenger å legge på deg. Det å trene er sunt uansett, men du må passe på at du ikke spiser for lite og trener for mye. Så bare tren, men ikke overdriv. 

Sørg for at du spiser minst 4 måltider hver dag og aller helst også noen mellommåltider - det vil si frukt, grønnsaker, nøtter eller frukt mellom hovedmåltidenel Det er viktig for at du ikke skal gå mer ned i vekt fordi det kan være helseskadelig for deg. 

Håper du får en fin ferie og en flott tur. Kos deg masse!

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik blir du kvitt søtsuget

Jente holder en finger foran munnen og hysjer, mens hun holder godteriskum i den andre hånden. Det står en skål med mer godteri foran henne.

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Vi gir deg tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse