Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre, er bekymret for å legge på meg igjen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er redd for og gå opp i vekt igje. For jeg har gått ned 10kg før veide jeg 60 men jeg jeg trener noen ganger i uka og spiser Sundt og noen ganger spiser jeg usunt og bli stappa er sunt eller er det farlig for liksom jeg liker meg ikke selv men er glad i litt Sånn saker noen ganger Hva bør jeg gjøre

Besvart 06.07.2019 12:25
 

Svar
Hei jente 14 år.

Du skriver at du har gått ned 10 kilo, og at du tidligere veide 60 kilo. Betyr det at du veier 50 kilo nå? Det høres veldig lite ut, selv om jeg ikke vet hvor høy du er. Du må passe godt på at du ikke går ned mer i vekt nå.

Du forteller også at du som regel spiser sunt, og at du trener noen ganger i uka. Det er helt naturlig å spise usunt innimellom, og det er også helt vanlig å spise seg mer stappmett noen ganger. Jeg tror ikke det er noe som er farlig eller usunt med det, det som er viktig er hvordan man lever og hva man spiser i hverdagen. Det er jo tross alt flest hverdager. 

Så kos deg innimellom, men fortsett å trene og spise sunt i hverdagen, så kommer vekta di til å holde seg helt fint. Håper du får en fin sommer. Kos deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold