Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med bulimi og det blir bare verre fra dag til dag.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 som har slitt med bulimi i rundt 3 år nå men de siste månedene så har jeg konstant ikke spist på flere dager og bruker utføringsmiddler hver dag og det er ca fra 2-4 tabeletter, jeg går til psykolog men det hjelper ikke og det blir bare verre fra dag til dag så kunne du gi men noen tips på det?

Besvart 17.09.2019 09:49
 

Svar
Kjære gutt 16 år

Det du beskriver er veldig alvorlig og bekymringsfullt, og det er veldig viktig at du får god og riktig hjelp nå. 

Du må snakke med psykologen din om hvordan du har det og be om hjelp videre til hvordan du skal bli bedre. 

Den beste behandlingen for bulimi er CBT-e og tilbys av flere behandlere rundt omkring i landet. Undersøk om dette er behandlingen som du er i nå. Dersom det ikke er det, så synes jeg du skal be om å få tilbud om denne behandlingsmetoden. Det vil hjelpe deg og gi deg de beste verktøyene for at du nå skal få det bedre med deg selv. Det er viktig!

Du kan lese mer om behandlingen her: forskning.no/a/502628 og oslo-universitetssykehus.no/seksjon-avdeling/Documents/49608%20OUS%20Brosjyre_HR_CBTE.pdf

Dersom du bor på Østlandet, så kan du eventuelt be om en henvisning til RASP ved Ullevål Sykehus. 

Vit at det finnes hjelp å få! Jeg tenker det blir for strevsomt for deg å løse dette helt på egenhånd. Jeg ber deg om å søke støtte og trygghet hos de rundt deg og ta imot all den hjelpen du får tilbud om.

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold