Hopp til hovedinnholdet

Drakk energidrikk og fikk en rar følelse i hele kroppen. hva skjedde?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg drakk en energidrikk sann 1 time før hendelsen og jeg var ganske trøtt når jeg drakk den. (jeg går på p-piller vist det har noe å si) Jeg begynte å ikke føle kroppen min når jeg gikk og alt føltes ut som at jeg drømte. Jeg fikk panikk og kjente det på pusten. Klarte ikke å sove den natten, var bare kvalm og vondt i magen. Jeg lurer på hva som forårsaket dette? Det var helt forferdelig.

Besvart 07.10.2019 11:29
 

Svar
Hei jente 16,

I energidrikker finnes det veldig mye koffein. Man kan få en overdose koffein, man vil da ofte føle seg rar og kvalm, kaldsvett, få angstfølelse, bli svimmel og få hjertebank. I tillegg vil det kunne gi problemer med søvn.

Det er forskjellige mellom mennesker hvor sterkt man reagerer på koffein, og hvor mye som skal til før man får en overdose.

Jeg vet jo ikke sikkert om det var energidrikken, eller noe helt annet som var årsaken til hendelsen du opplevde, men det virker fornuftig å holde seg unna energidrikk, og ta kontakt med lege om du skulle oppleve noe liknende igjen.

Du kan lese mer om energidrikker i denne artikkelen

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold