Hopp til hovedinnholdet

Min stefar kan være ganske irriterende noen ganger. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Min ste far kan være ganske irriterende noen ganger. Han tar neg for en liten unge og når det gjelder sykling til skolen tar han meg får den smarteste i hele verden. Har ikke det hendt med deg? Du skal på skolen. Faren din kommer og sier at du må ta hjelmen. Du går inn og tenker: jeg glemte hjemen igår på skolen! Du tar en caps og tar den på huet i håp om at han ikke merker noe. Men han merker det. Han spør hvor din hjelm er og du sier sannheten om at den er på skolen. Før du får blunke slamrer han igjen døren. Jeg vet det er dumt å sykle uten hjelm men det er bare 4 gangen i 2014. Så sier gan det til din mor. Når du kommer hjem og ringer svarer hun opgitt at du ikke skal ha så lange telefon svar og at hun må snakke med deg veldig alvorlig. Blir du ikke redd?? Hva gjør jeg??!!?!?!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke alltid lett å omgås og bli oppdratt av foreldres kjærester. Mange foreldre blir veldig skuffet over at deres smarte barn gjør usmarte ting. Særlig når disse tingene kan være farlig for barna. Det som ofte er enda verre for foreldre er å bli løyet til eller forsøkt lurt av barna sine.

Det er kanskje løgnen som gjør han så sint. Selv om han er såret bør han ikke bli så sint at du blir redd. Har du sagt til moren din og stefaren din at du blir redd når noen blir så sint på deg?

Noen ganger kan det være godt å få hjelp til å snakke med slike ting med foreldre. Helsesøster eller sosiallærer/rådgiver kan være gode mennesker å få hjelp av.

Håper dette kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø