Hopp til hovedinnholdet

Snakket med noen om hvordan man kan leve mest mulig miljø-bevisst.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg overhørte en diskusjon her om dagen, da snakket noen om hvordan man kan leve mest mulig miljø-bevisst. Det var en som mente at det var en god ide å plante flest mulig trær og busker ute i naturen, ettersom trær absorberer en god del karbondioksid eller noe fra luften. Men det var en annen som mente at dette var en dårlig ide fordi han mente at trærne slipper ut nesten like mye CO2 når det råtner som det absorberte når det levde. Slik at vinningen vissnok går opp i spinningen. I tillegg var det en tredje person der som sa at trærne etterhvert blir til jord igjen når det råtner, og han mente at alle disse greiene liksom ville forsvinne og bli en del av jordsmonnet igjen. Hva er egentlig sant, eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er flott at du ønsker å leve på en måte som ikke ødelegger miljøet på vår klode. VI ahr ingen som kan gi deg helt konkrete råd i forhold til din problemstilling, men det finnes jo veldig mange organisasjoner som jobber for miljøet og som har stor kunnskap om dette. Jeg vil anbefale deg å kontakte en av disse, legger ved en oversikt over organisasjoner under svaret. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø