Hopp til hovedinnholdet

fant hund, kan jeg beholde den? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18 Jeg lurer veldig på en ting? En veldig god kompis av meg fant en hund på gaten som en narkoman bare etterlot seg og ikke ville ha den, så kompisen min tok den til seg og med hjem hunden har det veldig bra og har alt den trenger meg kompisen min vil ikke ta den med til dyrlegen for han er redd for at de skal ta fra han hunden men jeg synes han burde dra!!!! Så det jeg jeg lurer på da hva kommer til å skje om han tar med seg hunden til dyrlegen? Komme de til og ta den eller tror dere han får beholde den så lenge det er et trygt hjem? Er det noen lover for dette her? Mvh Pia :)!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ettersom denne hunden i utgangspunktet har en eier ville jeg sjekket med denne personen om det var greit at kompisen din beholdt hunden, så fremt dere vet hvem eieren er. Du forklarer at denne "tidligere" eieren ikke lengre ønsker å ha denne hunden. Dersom dette stemmer, og hunden er "eierløs" er det ikke noe i veien for at kompisen din beholder hunden.

Det vil heller ikke få noen konsekvenser for han å ta den med til dyrlegen. Det kan likevel være dyrlegen spør om kompisen din har papirer på hunden, men da må nesten han bare forklare situasjonen. Videre bør hunden sjekkes av dyrlege, blant annet for å finne ut om den er vaksinert. Jeg anbefaler deg/kompisen din å ta kontakt med dyrebeskyttelsen i Norge dersom dere har flere spørsmål om dette. De driver med omplassering av "hjemløse" dyr og kan forklare hva som bør gjøres i slike situasjoner. 


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø