Hopp til hovedinnholdet

Thc i e-sigarett?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, kjøpte en e cigar fra en kompis som er fra latvia. han var der i i juleferien. Jeg jobber som matroslærling og derfor kan det bli tatt tilfeldige stikkprøve for thc. så, da jeg kjøpte den, så jeg at veskene inneholt nikotin. men så begynte jeg og bli redd for at den kunne være noe thc i veskene, har søkt litt på nettet, og de veskene jeg har fått skal ikke inneholde thc. men er redd for at den kan ha blitt fylt med veske som inneholder thc. kompisen min er ikke noe narkoman eller noe. men han sier at han kjøpte den fra andre kompiser som han kjente. derfør er jeg litt skeptisk 1. finnes det væsker for e sigaretter som inneholder thc som kan bli vist på urinprøve? 2. hva synes dere jeg burde gjøre, burde jeg bare hive alt e cigaren og alt, eller gi det bort? 3 er det noen plasser jeg kan få sjekket dette uten å bli straffet, om de inneholder thc? Takk, gutt 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei, og takk for din hevendelse. Du har kjøpt en e-sigarett av en kompis, og nå er du redd for at den kan ha blitt fylt med væske som inneholder thc. Det er vanskelig å si hva en e-sigarett inneholder da det finnes veldig mange forskjellige produkter ute på markedet og det er ulike aktører som selger det. I Norge kan man i dag bare få kjøpt e-sigarett uten nikotin, og man kan importere e-sigaretter med nikotin som røykeavvenningsprodukt. Produktet må være lovlig anskaffet og til personlig bruk. Vi kjenner ikke noen tilfeller i Norge der noen har opplevd at e-sigaretten har inneholdt thc, men vi kan ikke garantere at det ikke kan forekomme da produktene ikke er like kontrollert som for eksempel vanlig røyk i Norge.

Hvis du er usikker på hva e-sigaretten din inneholder, men allikevel ønsker å røyke e-sigarett videre så ville jeg nok anbefalt deg å kjøpe en ny fra en leverandør du føler deg trygg på og som kan fortelle deg hva e-væsken inneholder. Hvis du ønsker å lese mer om e-sigaretter så kan du klikke her.

Hvis du har flere tobakksrelaterte spørsmål er du velkommen til å ringe Røyketelefonen 800 400 85. Har du spørsmål som er rusrelatert så kan du kontakte Rustelefonen på 08588.

---------------------------------

RUStelefonen tilføyer:

Det er svært uvanlig at det selges e-sigaretter som inneholder væske med THC. Dersom du har hørt rykter om dette før, kan dette kanskje sees i sammenheng med at noen cannabisrøykere selv velger å oppløse sin cannabis så den kan røykes via e-sigaretter, i et forsøk på å skjule røykingen noe. Men, som nevnt bør du kjøpe e-sigaretter fra en sikker kilde for å være 100 % sikker på dens innhold.

Uavhengig av inntaksmetode vil bruk av THC for øvrig kunne påvises med en standard narkotikatest, men hvorvidt den slår ut positivt avhenger av hvor mye THC som evt. har vært inntatt og i hvilket tidsrom det har vært inntatt. Dette er riktignok noe du neppe trenger å bekymre deg for i dette tilfellet.

Dersom du likevel ønsker å få væsken testet for THC, kan du f.eks. henvende deg til Fürst.


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø