Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å engasjere meg og bidra til at verden blir et bedre sted? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Visste ikke helt hvilket emne jeg skulle velge angående det her. Jeg er en jente som generelt vil gjøre det jeg kan for at verden skal bli et bedre sted. Jeg er medlem av en dyreorganisasjon, men det skjer aldri ting der. I tillegg vil jeg donere ting som beinmarg, men jeg fant ut at jeg ikke er gammel nok. Jeg vil bli medlem av miljøpartiet unge, men jeg er den yngste der og jeg tenker å vente til jeg blir eldre så det ikke blir rart for meg eller medlemmene. Jeg elsker natur, miljøet, dyr og mennesker. Jeg har søkt opp ulike ting på hva jeg kan gjøre men jeg finner ingenting... har dere tips til hva jeg kan gjøre som innebærer temaene jeg nevnte? Hvordan blir jeg hørt i livet? Hvordan legger folk merke til arbeidet mitt? Jeg setter veldig stor pris på alle råd dere har å gi. Vil gjerne engasjere meg så fort som mulig! Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du er engasjert, og har lyst til å bidra med noe positivt!

Du skriver at du allerede er medlem i en dyreorganisasjon, men at det aldri skjer noe der. - Hvis det er en lokal organisasjon, eller en organisasjon med lokalavdeling der du bor, kan du jo se om det er mulig å ta initiativ til noen aktiviteter?

Hvis ikke dette er mulig, vil jeg råde deg til å sjekke med andre organisasjoner som har lokallag i nærheten av der du bor. Du skriver at du også vil jobbe med mennesker, og organisasjoner som Røde Kors, Amnesty, Norsk Folkehjelp og lignende gjør mye viktig arbeid og har lokallag mange steder i landet. Kanskje det også finnes miljøorganisasjoner som har lokallag der du bor? - Ta en kikk på nettsidene til ulike organisasjoner og se om du finner noe informasjon om dette.  Du kan også kontakte organisasjonene direkte og spørre. 

Å bli med i et politisk parti er en veldig god måte å engasjere seg om man ønsker å bidra til å gjøre en forskjell. Jeg tror ikke du skal være så redd for at du er den yngste i partiet. Ungdomspartiene er jo nettopp for ungdom.

Jeg legger ved en artikkel med informasjon om ulike partier og organisasjoner. Kanskje du finner noe av interesse der? 

Lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø