Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe vennen min til å ikke være lei seg på grunn av klimaendringer og konsekvensene av global oppvarming? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, vennen min er redd for fremtiden og klimaendringer. Hun sier selv at hun tenker på dette hver dag. Jeg visste ingenting om dette før en gang vi overnattet. Vi begynte å snakke og kom til temaet klimaendringer og fremtiden. Hun ble veldig lei seg og begynte å gråte. Hun er redd for å ikke kunne oppfylle drømmene sine og for bivirkningene av klimaendringer. Jeg lurer på hva jeg kan si til henne for å få henne til å føle seg bedre og ikke være så lei seg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg vil begynne med å si at vennen din er veldig heldig som har deg, det virker som om at du virkelig bryr deg om henne og ønsker at hun skal ha det bra. 

Når hun blir lei seg så tror jeg at det viktigste du kan gjøre er å være en god venn for henne og trøste henne. Hvis hun vil snakke, kan du lytte og si hva du tenker. Du kan kanskje også vise henne noen artikler slik at hun får litt mer informasjon. Slike artikler kan for eksempel være de jeg har lagt ved under. Jeg tror at det vil være lurt at vennen din får snakket med noen voksne om dette, slik at hun ikke blir så lei seg og redd. Kanskje hun kan snakke med helsesøster på skolen? Når man synes noe er vanskelig kan det være fint å dele det man tenker på, det vil nok hjelpe vennen din. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er regjeringens klima- og miljøoppgaver

Søppel i Steinbruvann (foto: Endre Hesthagen)

Lurer du på hva regjeringen jobber med i miljøsaker? Besøk hjemmesiden til klima- og miljødepartementet.

Les mer

Miljøinformasjon

Malepensel som skriver ordet "info" (colourbox.dk)

I 2004 ble det innført en lov om rett til miljøinformasjon. Loven gir forbrukere rett til opplysninger både fra offentlige myndigheter og private virksomheter om forhold som har betydning for miljøet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø