Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er redd for forurensning hva kan jeg si for å hjelpe henne?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, i går var jeg på overnatting hos bestevenninnen min. Vi snakket om alt og ingenting og kom over temaet miljøvern og fremtiden. Hun fortalte at hun var redd for bivirkningene av forurensing. Hun var redd og begynte å gråte. Jeg lurer på hva jeg kan si til henne for at hun skal føle seg bedre. På forhånd takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for sitt spørsmål. Så fint at du er opptatt av å være en god støtte for henne.

Det er mye fokus på klimaendringer og forurensning. Det kan være skremmende å høre om. Så skremmende at noen blir engstelige for egen helse.

Vanligvis skjer slike påvirkninger over lang tid.
Det er også en viss kontroll på hvor mye forurensning det er lov å slippe ut av for eksempel en bil. En bil blir ikke godkjent om den forurenser for mye.

De fleste blir gamle og dør av av andre årsaker enn forurensning, men det er absolutt viktig at en hver setter seg inn i dette, og tar sine forhåndsregler for å begrense forurensing mest mulig. 

Når en blir engstelig og tenker veldig mye på et spesielt tema, kan det være lurt å jobbe med å tenke på andre ting, enn akkurat det tema. Gjerne også gjøre hyggelige ting, slik at en får litt avstand til tankene.

Det kan være fint å snakke med en voksen, for eksempel helsesøster på skolen om dette, og evt andre tanker og følelser. Det kan være godt å få satt ord på tanker og følelser.
Bli gjerne med henne, om hun synes det er greit.

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø