Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er redd for at det blir for mye mennesker i verden. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er redd for at det blir for mye mensker i verden. Tenk hvis det blir så mange mensker at noen må dø. Og det blir varmere og varmere.og hva hvis vannet forsvinner i jorda. Hva om det blir kjempe varmt. For varmt til å leve.og for mye søppel. Og regnskogen blir borte. Jeg er bekymret hver eneste dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er mange som bekymrer seg for de samme temaene som deg, og som er redde for utviklingen i verden. Det som er positivt, er at det er mange som jobber for å for å ta vare på planeten vår, og som gjør fantastisk forsking og innsats for å endre på den utviklingen som skjer i dag.

Jeg skjønner at du bekymrer deg, men det skal du ikke være. Det er viktig å tenke over det som skjer, men samtidig kan du ikke gå rundt å være redd for noe som ikke vil skje i din levetid.
Det du kan gjøreer at du selv aktivt gjøre noe for miljøet. Det er alle de små tingene vi gjør i hverdagen som er med på å skape store endringer på sikt.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette. Kanskje dere som familie kan bli mer bevisste på eget forbruk og finne måter å spare miljøet på. Det er også godt å snakke med de vokse når du har tanker som plager deg. Det hjelper å sette ord på bekymringer. Det kan få deg til å se det med andre øyne, og kanskje gi det motivasjon til selv å stå opp for det som er viktig for deg.
Jeg har lagt ved en artikkel om klima, hvor du får informasjon og finner andre artikler som kan være nyttige.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om klimaet

Rødlig himmel, med fabrikker og røyk i forgrunnen (Foto: colourbox.com)

Kommer global oppvarming til å ta knekken på planeten vår?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø