Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år spør hvordan hun kan stoppe å føle press for å redde jordkloden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Når jeg ser på reklamer på tv om tigere og regnskogen osv. så blir jeg veldig deprimert og prøver å hjelpe dem, men det er litt vanskelig. Jeg føler også at presset på at jeg må gjøre noe for å ta vare på regnskogen, jordkloden osv. det er veldig slitsomt at jeg føler at alt presset er på meg og ikke de andre voksne på hele kloden. Finnes det en måte å stoppe å tenke på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt at dersom du tenker at du er under et press for å redde jordkloden så er det et veldig tungt ansvar å føle på.

Det er veldig fint med mennesker som deg som ønsker å bidra til gjøre verden til et bedre sted. Det er alikevel viktig å huske på at dette ikke er noe du kan gjøre alene. Det som er fint er at det trenger du ikke. Det finnes mange mennesker som jobber for å bevare regnskogen, klimaet og jordkloden.

Alikevel så har du helt rett i at det også er mange voksne (og unge) som ikke bryr seg om miljøet. Den beste måten du kan bidra er å prøve å sette deg inn i hvilke valg du gjør som er bra for jordkloden. Kanskje er det å forurense litt mindre, kanskje er det å snakke med venner om gode ting dere kan gjøre i hverdagen for å støtte gode saker. Kanskje kan du melde deg inn i en organisasjon som f.eks Natur og ungdom? Der er det mange andre som også føler et ansvar for å redde naturen.

Det er fint at du har samvittighet, men du trenger ikke tenke på at du skal gjøre alt alene. Dersom du gjør det beste du kan i hverdagen så er det godt nok.

Ønsker deg lykke til videre.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø