Hopp til hovedinnholdet

hvorfor vil noen drepe ulv? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, først vil jeg si at jeg ikke er sikker på om dette er riktig kategori, men det er det nærmeste. Hva er grunnen til at noen ønsker å utrydde ulven i norge? Altså det er ikke en grunn at de angriper mennesker, hvor ofte leser vi dette i avisene? Jeg forstår det ikke. Håper å få et realt svar snart. hilsen en litt forvirra tennåring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes flere årsaker til at at noen ønsker å redusere ulvebestanden i Norge.  

En årsak er at ulven årlig dreper og skader mange sau. Argumentet er derfor at ulven må vike for sauenæringa fordi belastningen på sauebønder og befolkning forøvrig i, og i randen av ulvesonen er for stor.

Et annet argument for ulveskyting er at færre sauer i utmarka gjør at norsk kulturlandskap gror igjen, og at rødlista arter dør ut. 

De ulike politiske partiene i Norge har ulike meninger om man bør skyte ulv, og hvor mange man eventuelt skal kunne ta livet av. Norge har også internasjonale forpliktelser når det gjelder naturvern og utryddningstruede arter, som vi må forholde oss til. 

Hvis du vil lære mer om de ulike argumentene for og i mot reduksjon av ulvebestanden i Norge, anbefaler jeg det å se denne debatten på NRK sine nettsider.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø